Olejek rycynowy – kosmetyk doskonały?

olej rycynowy do włosów

Jamajski olejek rycynowy – co to w zasadzie jest oraz czym się odróżnia od typowego oleju rycynowego, który możemy dostać w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia lepsze, iż warto właśnie w niego zainwestować?

Olej rycynowy posiada sporo zastosowań w kosmetyce. W pierwszej kolejności używany jest do wzmacniania i kosmetyki włosów. Poza tym często jest też używany między innymi do buzi oraz rzęs.

Co w takim razie odznacza jamajski olej rycynowy oraz czemu kupić olejek Black Castor Oil?

Przede wszystkim na korzyść czarnego oleju rycynowego przemawia forma jego wytwarzania. Jest on mniej szkodliwy dla nas oraz nie zatyka porów, co ma potęzne znaczenie przy pielęgnacji włosów a także cery. Po drugie jest to towar w zupełności naturalny. Po trzecie nadaje się do każdego typu włosów.

Jak stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

Przede wszystkim należy pamiętać o systematyczności bowiem bez tego możemy nie uzyskać planowanych efektów lub będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W internecie można znaleźć dużo sugestii uzytkowania tego rodzaju preparatów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce należy precyzyjnie usunąć preparat. Olejek powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten wyśmienicie sprawdza się też w przypadku brwi jak także rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać aby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Uzywać dwa-trzy razy w tygodniu, aby po 2-3 tygodniach dostrzeć satysfakcjonujące efekty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność stosowania jest podobna. Substancja najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i później starannie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zlikwidować.